Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Tere Naal Love Ho Gaya

Μια τέτοια βροχερή και καταθλιπτική μέρα, τι άλλο μπορείς να κάνεις εκτός του να βλέπεις Bollywood; Ή τουλάχιστον να γράφεις για αυτό; Ελπίζω με την καλή διάθεση που θα μου δημιουργήσει αυτό το ποστ, να διαλυθούν και τα σύννεφα πάνω απ' την πόλη.

Σήμερα θα ασχοληθώ με μια ταινία που την έχω δει ήδη δύο φορές, και μάλλον θα την δω και περισσότερες... γιατί είναι τρισχαριτωμένη!
η περιπέτεια προϋποθέτει όπλα πάντα...
Η Μίνι (Genelia D'Souza) είναι μια κακομαθημένη αλλά περιπετειώδης κόρη πλούσιου αφεντικού ricksaw και ο Βιρέν (Ritesh Deshmukh) το αντίθετό της... φιλότιμος και φτωχός οδηγός ricksaw, που απασχολείται στη επιχείρηση του μπαμπά της.

Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν όταν ο πατερούλης, μη έχοντας κανέναν ενδιασμό στην "κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας", κάνει πράξη το εξαετές όνειρο του Viren, αλλά.... για τον ίδιο: αγοράζει αυτοκίνητα στη θέση των ricksaw! Δυστυχώς για τον Βιρέν, εκτός από την απώλεια της ιδέας του, χάνονται και τα χρήματα που είχε με τόσο κόπο μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια, αφού τα είχε φυλάξει κάτω από το κάθισμα του ricksaw του, και τώρα, όπως και τα υπόλοιπα ricksaw, βρίσκεται σε μια μάντρα... ανακύκλωσης!
ευτυχισμένος αφού έχει κλέψει την ιδέα...
Απελπισμένος, δεν ξέρει τι να κάνει, και το ρίχνει στο ποτό. Δυστυχώς ούτε αυτό τον βοηθάει σε τίποτα, αφού στην απόπειρά του να απειλήσει το αφεντικό στο ίδιο του το σπίτι, καταλήγει να τον απαγάγει... η κόρη του!
άσπρο πάτο!
Η Μίνι θέλοντας να ξεφύγει από έναν γάμο που δεν της αρέσει, βρίσκει το τέλειο θύμα στο πρόσωπο του μεθυσμένου Βιρέν και τον εκμεταλεύεται για τους δικούς της σκοπούς. Ζητάνε λύτρα από τον πατέρα της (ένα εκατομύριο ρουπίες, τα 60 χιλιάρικα για τον Βιρέν, τα υπόλοιπα δικά της), γράφοντας ένα γράμμα με αίμα (του Βιρέν) και περνάνε τον υπόλοιπο χρόνο τους σε ένα εγκαταλελειμένο αλλά τελευταίας μόδας, σπίτι.

Όλα πάνε κατευχήν, μέχρι που έρχεται η στιγμή να εισπράξουν τα λύτρα. Και τότε... τους απαγάγει κάποιος άλλος!
μέσα στο τσουβάλι

Τους φέρνουν στο λημέρι του απαγωγέα, φόβου και τρόμου της περιοχής, τον διάσημο Τσοουντάρι (Om Puri).
Όχι και άσχημο για λημέρι, έ;

Αλλά η έκπληξη δεν τελειώνει εδώ, αφού ο περιβόητος Τσοουντάρι είναι στη πραγματικότητα ο μπαμπάς του Βιρέν! 
μπαμπάκα;
Ο Βιρέν προσπάθησε να ακολουθήσει τον δικό του επαγγελματικό δρόμο σαν ταπεινός οδηγός, μακριά από τον ήδη πετυχημένο απαγωγέα μπαμπά του, κάτι που ο Τσοουντάρι, δεν του έχει συγχωρέσει ακόμα. Φαίνεται όμως ότι στο πρόσωπο της Μίνι θα βρει τον συνεχιστή του δημοφιλούς και τόσου επιτυχημένου αυτού επαγγέλματος: η ομιλητική δεσμώτης του, τον βοηθάει να οργανώσει την επιχείρηση καλύτερα, παίρνει ενεργό ρόλο στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και έχει ιδέες και για την εξοικονόμηση πόρων. Για αυτό και η τιμή για την απελευθέρωσή της ανεβαίνει διαρκώς.
το προσωπικό γυμνάζεται

υψηλοί στόχοι...

Ε, δε θα πω και τι γίνεται στο τέλος! Αν και μάλον το αντιλαμβανόμαστε όλοι...

Τι μου άρεσε:
  • Τα ρούχα της Genelia! Μα γιατί να μην έχουμε τέτοια μόδα εδώ πέραααα;;; και για του λόγου το αληθές, ορίστε, δείτε και θαυμάστε συνολάκια:











τα θέλω όλααα!
  • Το σενάριο είχε προτότυπες ιδέες, ανατροπές και οι χαρακτήρες σου έβγαζαν αυτό το γλυκούτσικο και διασκεδαστικό ταυτόχρονα. 
  • Τα τραγούδια, και τα ανεβασιάρικα, και οι μπαλάντες
  • Η  Genelia και ο Ritesh σαν ζευγάρι έχουν φοβερή χημεία επί της οθόνης!
Τι δε μου άρεσε:
  • Αν και σαν ιστορία είχε πρωτότυπα στοιχεία, δε μου φάνηκε ότι ο σκηνοθέτης τα αξιοποίησε δεόντως: πολλές φορές φαινότανε σαν να γύριζαν τη σκηνή χωρίς όρεξη, το τέλος δε, ήταν λες και το κάνανε από αγγαρεία, καθόλου πρωτότυπο σε αναλογία με τις τόσο πρωτότυπες καταστάσεις συνολικά στην ταινία. Σαν να έλειπε το στοιχείο της έκπληξης.
Εκτός από αυτό, αλ εντ αλ, η ταινία αξίζει, ειδικά για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, και η Genelia είναι και πάλι τρισχαριτωμένη και καταπληκτική! Enjoy!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου