Κυριακή 13 Μαΐου 2012

7aum arivu



Είπαμε, μου αρέσουν οι ταινίες δράσης αλλά αυτή δοκίμασε τα όριά μου... Με λίγα λόγια, η ταινία είναι αυτό που λέμε "δεν παλεύεται", από σεναριακής απόψεως τουλάχιστον! Για να την παρακολουθήσω, βασικά έσβησα το κομμάτι του εγκεφάλου μου που επεξεργάζεται την λογική...

Το στόρυ πάει κάπως έτσι: εργαζόμενος τσίρκου είναι ο μακρινός απόγονος ενός ταμιλιανού σοφού-γιατρού-δασκάλου πολεμικών τεχνών, που είχε ταξιδέψει στην Κίνα για να σώσει τους κατοίκους εκεί από μια θανατηφόρα ασθένεια. Τώρα όμως οι αχάριστοι Κινέζοι στέλνουν έναν δικό τους κατάσκοπο για να τους εξολοθρεύσει (ποτέ δεν μας δίνει έναν πειστικό λόγο...)! Ευτυχώς όμως για τους ταμιλιανούς μια λαμπρή τους επιστημόνισσα γενετικής βρίσκει τον απόγονο του σοφού στο τσίρκο, τον μεταλλάσει γενετικά, αυτός ξαναθυμάται όλη τη σοφία του σοφού του προγόνου και χαλάει τα σχέδια των μοχθηρών κινέζων και των συνεργατών τους!

Το βασικό μειονέκτημά της είναι οι σκοποί της: αυτό που με ενόχλησε ήταν το μπέρδεμα ιστορίας και επιστήμης, με το διδακτικό τέλος, έτσι ώστε να απευθυνθεί στα σύγχρονα κόμπλεξ των ταμιλιανών με σκοπό να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα, χωρίς όμως να αναλύει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σαν κοινότητα, ούτε δίνει λύσεις. Μόνο κάνει μια εξίσωση του στυλ: οι πρόγονοί μας ήταν ένδοξοι = άρα είμαστε και μεις αφού έχουμε τα γονίδιά τους... Αλλά πρέπει να την παρακολουθήσετε για να καταλάβετε τι εννοώ ακριβώς.

Μπόλικη δόση από τοπικιστική υπερηφάνια, συνδυασμένη με αρχαία ιστορία και ανυπόστατη επιστήμη μας δίνουν αυτό το... μιξ. Οι σεκάνς όπου η νεαρή επιστήμων εξηγεί την επιστημονική βάση αυτής της απιθανότητας, απλά δεν υπάρχουν. Δείτε το για να το πιστέψετε!

Χάιλάιτ: ο κινέζος κατάσκοπος, ένας wanna-be "Τερμινέιτορ", που βαράει, σκοτώνει και ελέγχει το μυαλό τον αντιπάλων του!

Πάντως, εντάξει, δεν είναι και τελείως χάλια η ταινία. Τουλάχιστόν εγώ, σε κάποια σημεία την απόλαυσα: έχει ωραία φωτογραφία και έχει γυρίσματα σε εξωτικές τοποθεσίες. Επίσης έχει κάνει μια προσπάθεια στα ειδικά εφέ, απλώς δεν της... βγήκε.

Τα τραγούδια τουλάχιστον είναι ωραία με καλή κινηματογράφηση:




Ωραία δεν ήταν; Ειδικά το δεύτερο... Φανταστική παραλία!

Αν τη δει κανείς, ας μου πει τη γνώμη του γιατί είμαι περίεργη...
:D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου