Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Απ' το Μουμπάι στη Γκόα και στη κορφή κανέλα

Μια απ τις ταινίες που είδα πρόσφατα και αξίζει να αναφερθεί είναι το “Bombay to Goa”, ένα αλλιώτικο road movie αλά Hindi, που η υπόθεση (μέσες άκρες γιατί κρατάει και 3 ώρες...) έχει ως εξής: μια κοπέλα προσπαθώντας να ξεφύγει από κάποιους γκάγκστερς στην Βομβάη μπουκάρει σε ένα λεωφορείο που τυχαίνει να περνάει εκείνη την ώρα από μπροστά της και έχει προορισμό την Goa (εξ ου και ο τίτλος). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συμβαίνουν τα μύρια όσα συμπεριλαμβανομένου:
  • Ένα φλας μπακ στο πώς κατάντησε μια αξιοπρεπής και όμορφη κοπέλα να πέσει στα δίχτυα της μαφίας του Μουμπάι :

Ναι, ήθελε να γίνει σταρ του σινεμά, σωστά μάντεψες...

  • Ένας θαυμαστής-κολιτσίδα με απίστευτα outfit που θα έκαναν και τον Φλωρινιώτη να ζηλέψει, που προσπαθεί να την σώσει απ τα δίχτυα της μαφίας και μετά την βρίσκει και την ακολουθεί στο λεωφορείο (δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες, στην Ινδία όλα είναι πιθανά να συμβούν απ' ότι φαίνεται...)

  • Κατά τη διάρκεια της ταινίας, στο ρόλο των επιβατών, παρελαύνει όλη η αφρόκρεμα της λαϊκής Ϊνδίας, ο καθένας με την δική του παλαβομάρα: μάγοι με κόμπρες, παλαιστές δρόμου, χαζοί βραχμάνοι με την οικογένεια, χοντρες κακές κυρίες και δε συμμαζεύεται. Και για του λόγου το αληθές:

  • Σαν ένα γνήσιο masala δεν θα μπορούσαν να του λείπουν τα τραγούδια, και το συγκεκριμένο δίνει ρέστα ... (ας μου θυμίσει κάποιος τι μου θυμίζει αυτό το τραγούδι...)
    • Και φυσικά όλα τελείωνουν με γάμο, αφού όμως έχει προηγηθεί μια επική μάχη όπου όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου προστρέχουν να σώσουν τον πρωταγωνιστή.
    • Ακολουθεί πολύ ξύλο με φόντο τα φοινικόδεντρα.

    • Σε αυτή τη σκηνή συμπεριλαμβάνεται και μια μαρτυρία της γυναικείας χειραφέτησης στην Ινδία των 70's.










     Την ταινία σκηνοθέτησε το 1972 ο S. Ramanathan και πρωταγωνιστούν η Aruna Irani ως αφελής κορασίδα, και ο μεγαλύτερος σταρ της Ινδίας (κάτι σαν τον Λόρενς Ολίβιε και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ μαζί), ο πολύς  Amitabh Bachchan, στο ρόλο του θαυμαστή-κολλιτσίδα-μετέπειτα γαμπρού.

    Μάλλον θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τα τεχνικά μέρη της ταινίας γιατί πρόκειται για μια κλασσική ινδική κωμωδία. Για την ώρα δεν είναι διαθέσιμες γιατί βαριέμαι να ψάξω.

    1 σχόλιο:

    1. Polla sygxaritiria!Epitelous ena blog afieromeno sti mellontiki tasi tis viomixanias tou kinimatografou!!!Super!
      Check this out:
      http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=26066

      ΑπάντησηΔιαγραφή