Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Mere Brother Ki Dulhan

Της Katrinaς γίνεται φέτος... Με έκπληξη αναφωνώ ότι είναι η 2η ταινία που μου άρεσε ο χαρακτήρας της Katrina Kaif (η πρώτη ήταν το Zindagi Na Milegi Dobara)! Όμως δεν είναι η μόνη ατραξιόν της χαριτωμένης αυτής ταινίας, που προτείνω ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε!


Από πού να αρχίσω; Ο Ali Zafar (Λουβ - υπάρχει όντως τέτοιο όνομα στα ινδικά;;; ) ανοίγει τέλεια την ταινία: ινδός-πετυχημένος-μετανάστης στο Λονδίνο, απηυδισμένος με τις όχι-και-τόσο-ορίτζιναλ ινδές της Αγγλίας αναθέτει στον αδερφό του Κους (Imran Khan) πίσω στο Dehradun (το "χωριό" τους) να του βρει νύφη. Είναι σίγουρος ότι θα του αρέσει η επιλογή του αδερφού του αφού έχουν τα ίδια γούστα ...

Αχ αυτές οι μοντέρνες γυναίκες...

Να παντρευτώ να τελειώνουμε!

Και όντως ο Κους βρίσκει μία του γούστου του ...  στην κυριολεξία ... Μία κοπέλα που του άρεσε πριν χρόνια (και της άρεσε, προφανώς), την Ντιμπλ (Katrina Kaif). Σε ένα φλάσμπακ και ένα χορευτικό, βλέπουμε πώς γνωρίστηκαν, με φόντο το Ταζ Μαχαλ!

Φτού! ωραία η γνωριμία, αλλά χάλια το τσάι ...

Λατρεύω αυτές τις γραφικές πινελιές!


Η Ντιμπλ, που έχει βαρεθεί και αυτή την καλογερική, αφού έχει φτάσει την αστρονομική ηλικία των 27 και είναι ακόμη στο ράφι, αποφασίζει να τον πάρει τον Λουβ, μιας και αυτός πρόλαβε και της έκανε πρόταση, και όχι ο άλλος ... Γίνεται το ραντεβού μέσω skype, και όλα καλά, όλα ωραία, συμφωνούν να παντρευτούν και αρχίζουν τις προετοιμασίες για το γάμο.

Ααααλλααά ... τις προετοιμασίες έχει αναλάβει ο αδερφός του Λουβ, που έτσι αναγκαστικά είναι όλη την ώρα με τη μέλλουσα νύφη, διαλέγοντας προσκλητήρια, διακοσμώντας φορτηγά, ανάβοντας λαμπάκια κτλ κτλ κλασσικά ινδικά κινηματογραφημένα! Ε, επόμενο είναι να έρθουν πιο κοντά τα παιδιά, να εκτιμήσει τις χάρες της κουνιάδας του ο Κους και να της γυαλίσει της Ντιμπλ ο μικρότερος αδερφός. Σε όλους νομίζω θα μπορούσε να συμβεί!

Η γνωστή Μπολλυγουντ εξτραβαγκάνζα στους γάμους...


Ουπς! Λάθος στο προσκλητήριο!


Σε μια κρίση ανεξαρτησίας που πιάνει την Ντιμπλ επειδή πρόκειται να παντρευτεί, περνάνε μαζί τις τελευταίες εργένικες ώρες της, και του δίνουν και καταλαβαίνει! Ο σκηνοθέτης μας το παρουσιάζει πολύ ωραία σε ένα ακόμη χορευτικό:


Να μην τα πολυλογώ, έρχεται ο γαμπρός και οι πρωταγωνιστές μας πρέπει να βρουν έναν τρόπο να χαλάσει αυτός ο γάμος και να γίνει ένας άλλος (ο δικός τους). Και βρίσκουν την ιδανική λύση: πασσάρουν στον γαμπρό την πρώην του! Φυσικά το σχέδιο είναι γκράντε επιτυχία και ζουν αυτοί καλά και μεις καλύτερα!


Η ταινία μου άρεσε πολύ, είναι δροσερή και έχει πολλή κωμωδία, στα περισσότερα σημεία της πετυχημένη. Ο Ali Zafar δεν παίζεται, τον είχα δει και σε κείνη την ταινία με τον Bin Laden, και με αυτήν εδώ νομίζω ότι έγινε από τους αγαπημένους μου νέους κωμικούς: μόνο τον τόνο της φωνής του να προσέξεις, τη μια κοροϊδευτικά μπάσα και αργή για να δώσει όλο το δήθεν wannabe σοβαρό-γοητευτικό χαρακτήρα του όταν φλερτάρει την Ντιμπλ και την άλλη τσιριχτή και γρήγορη όταν είναι σε πανικό. Χώρια που το έχει με τη γλώσσα του σώματος: κινήσεις, χειρονομίες, βλέμματα, όλα τα ταιριάζει γάντι. Η ταινία αξίζει μόνο και μόνο για να τον δεις.

Ο Imran Khan είναι άλλη μια φορά γλυκούυυυλης και σου βγάζει αυτό το αίσθημα ευαισθησίας και εμπιστοσύνης. Ε πώς να μη σου αρέσει τέτοιος κουνιάδος;

Η μεγάλη έκπληξη είναι η Katrina όπως είπα και στην αρχή. Δεν με ενόχλησε καθόλου η παρουσία της, ίσα ίσα την βρήκα και χαριτωμένη. Σίγουρα της έχουν κάνει πολύ καλό στάιλινγκ σε αυτή την ταινία, μου άρεσαν τα πάντα πάνω της, τα ρούχα, το μακιγιάζ, τα χορευτικά της. Βέβαια, από ερμηνεία δεν την λες και Μάντουρι, αλλά καμία σχέση με παλιότερα.

Ένα ακόμη πόιντ είναι τα τραγούδια και τα χορευτικά, (με εξαίρεση το Do Dhaari Talwaar που δε μου άρεσε, μου φάνηκε λες και έπρεπε να βάλουν σώνει και ντε ένα σέξυ μπιτάτο τραγούδι, έτσι, γιατί βάζουν όλοι), με ειδική μνεία στο Isq Risk, που η μελωδία του ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, όπως και το θέμα του: ο Κους αναπολεί τις ωραίες στιγμές με την Ντιμπλ, λίγο πριν αυτή παντρευτεί. Μα επόμενο δεν είναι να βγει ωραίο τραγούδι;;; Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου